dimecres, 8 de setembre del 2010

Menys serveis no permesos

A les platges de Calella hi ha molta menys venda ambulant que en d'altres anys. Així ho assegura el regidor de Governació, Jaume Palet, qui ho atribueix a l'ordenança de convivència, que els permet actuar directament contra aquestes activitats. També han disminuït delictes com el massatge fraudulent a les platges i la venda d'objectes falsificats.

Quan es detecta un cas de venda il·legal ambulant la policia actua seguint el protocol que marca l'ordenança, segons ha indicat Palet qui ha afirmat que "els hi requisem els diners".

La vigilància a la platja consta de 2 policies fixos i un que fa rotació. Van en bicicleta i estan ubicats a la vora del Bar Rodó i detecten possibles casos de massatges o venda ambulant. Palet comenta que sovint la gent no avisa la Policia per petits delictes

I és que mocadors, ulleres, roba d'estiu, tatuatges, massatges o fins i tot cocos són alguns dels exemples que ens podem trobar per les platges de Calella i de tota la comarca.

En una tarda ens poden oferir aquests serveis, fins i tot 3 vegades, però quan veuen una càmera marxen corrents o bé s'amaguen. Per això només es van poder veure en una tarda de dissabte a 2 venedors ambulants en dues hores.

Molts banyistes es queixen, ja que a vegades es posen "massa pesats per vendre't algun producte". Per d'altres persones, això un bon servei, tant de refrigeri com de menjar i roba a peu de platja. També hi ha persones a qui els deixa indiferent la presència d'aquests individus.

El perfil de venedors ambulants acostuma a ser el de persones immigrants amb problemes per poder viure amb unes mínimes condicions.

L'ordenança de civisme de Calella permet actuar a la platja, en locals d'oci nocturn i també al carrer i en espais públics.