divendres, 17 de setembre del 2010

La Fira d'Atraccions, davant els Apartaments Toika

Aquest any la Fira d'atraccions de Calella està ubicada a l'aparcament d'autobusos dels Apartaments Toika. És l'emplaçament alternatiu que ha trobat l'Ajuntament per posar-hi les tradicionals parades de cavallets, autos de xoc, tómboles i pesca ànecs. Hi haurà una atracció només a públic adult. La resta serà per a infants. Ja no es munten les atraccions a la platja ni als passejos de mar per evitar que els camions hagin de creuar la via del tren. D'aquesta manera també es guanya espai d'estacionament a prop de la Fira de Calella i l'Alt Maresme.

Històricament l'accés a la Fira d'atraccions de Calella sempre ha presentat problemes. Ho ha dit la regidora de Cultura, Pilar Rocafort. Considera que abans, al posar les fires a la platja, els tràilers i camions havien de creuar la via i els més grans no podien. Per això venien només atraccions de poc volum. Ara, a més, hi ha una barana que fa més estret el pas. L'opció de posar la fira a prop del Passeig Manuel Puigvert, doncs, quedava restringida, i més aquest any que l'envelat s'ha construït a l'esplanada de davant el restaurant “La Gavina” i es vol comptar amb tot l'aparcament de RENFE per a visitants de la Fira. Per tot plegat Pilar Rocafort ha explicat que van estudiar diverses possibilitats, fins que es van decidir pel Passeig de les Roques, però es va descartar al parlar amb els veïns.

La regidora de Cultura no ha pogut assegurar que aquesta zona per ubicar la Fira sigui la millor, però sí que servirà per esponjar els indrets generadors de soroll i no concentrar totes les molèsties a la zona de mar. Els firaires estan a l'expectativa sobre com anirà aquest any amb aquesta nova ubicació.

Per evitar el soroll l'Ajuntament ha posat com a condició als firaires que utilitzin un fil musical comú que instal·larà el propi consistori, regulat. El que no es podrà evitar és el soroll propi del funcionament de les atraccions.