dimarts, 14 de setembre del 2010

Oncolliga amb el Team Calella

Unes 700 persones van celebrar diumenge el primer any de vida de l'entitat de lluita contra el càncer Oncolliga Calella. La jornada va començar amb parlaments de membres de l'entitat, el doctor Pere Puig i l'alcalde de Calella. Es va fer balanç de les activitats fetes, i al mateix moment van sorgir noves iniciatives. Preparen una col·laboració amb el Team Calella Triatlon per recaptar durant diners durant la fira.

Oncolliga i l'equip de triatló de la ciutat han engegat un projecte per recaptar fons i lluitar conjuntament contra el càncer. La vicepresidenta de l'entitat, Maria Pera, l'ha avançat en exclusiva a Ràdio Calella. És un projecte nascut tot just diumenge durant la festa d'aniversari. En una pissarra hi haurà els corredors del Team Calella, i una meta a l'altra punta. Cada visitant de l'estand podrà pagar un euro per cada quilòmetre que han de fer els atletes.

Maria Pera ha explicat que durant un any no han parat de fer activitats, com la Marxa Solidària que es va fer dintre del 9è Congrés Català de Sinologia i que va aplegar unes 1900 persones. Aquesta és una de les activitats més concorregudes fetes en aquest primer any de l'entitat, però n'hi ha hagut d'altres. Durant aquest any s'han fet conferències i tallers. El primer trimestre es va parlar de càncer de mama, el segon de càncer de còlon i el tercer es parlarà de càncer de pulmó i tabaquisme. A la Cooperativa l'Amistat s'hi troben cada dimecres per parlar i esmorzar tot fent teràpia de grup, i un cop al mes es fan xerrades de nutrició i d'emocions. Tots aquests serveis son gratuïts i es financen a través de la venda de calendaris o roses per Sant Jordi. Maria Pera ha reconegut que la ciutadania de Calella i l'Ajuntament els ha dispensat un molt bon tracte.

La festa d'Oncolliga va tenir moments també noticiables, com l'anunci que va fer Mònica Buneri, presidenta de l'entitat, en relació a l'ampliació del servei de psicooncologia tots els dilluns al matí i dues tardes al mes, amb la doctora Lídia Caba. Un parlament de l'alcalde va tancar una vetllada que va estar amenitzada per el conjunt maresmenc, "Old Guitars" i un cremat ofert pel Grup Pa, Vi i Moltó.