dimarts, 7 de setembre del 2010

Comença el curs escolar

Avui ha arrencat el curs escolar, una setmana abans del que era habitual fins ara. És conseqüència del nou calendari, que ha aixecat crítiques i desconfiança entre pares i docents. El més positiu és que a Calella, segons el regidor d'Educació, no hi ha cap infant que s'hagi quedat sense plaça.

Josep Torres, responsable de l'àrea d'Educació i Ciència de l'Ajuntament, ha qualificat amb la paraula “normalitat” l'inici del curs escolar. Ha assenyalat que no hi ha problemes d'escolarització ni a primària ni a la ESO i que "tan a primària com a secundària hem pogut encabir tota la matrícula que tenia el municipi. Per tant només a les expectatives de tancar els números perquè aquests 15 dies de setembre hi ha la matrícula viva, de nens d'altres llocs que venen a Calella i necessiten plaça, però jo diria que aquest any s'assumirà tot".

Josep Torres considera que aquest curs 2010-2011 serà un banc de proves en tres aspectes concrets que han canviat respecte a anys anteriors. La primera és justament l'inici de curs avui dia 7 de setembre. Això comportarà un segon canvi, que és la setmana de vacances que els infants tindran al mes de febrer. El tercer canvi que hi ha aquest curs és només per a Primària. S'ha suprimit l'horari de jornada intensiva que es feia al setembre i al juny per combatre la calor. Ara tot l'any serà amb classes de matí i tarda. Tot plegat genera incògnites a les famílies, als mestres. El regidor confia, però, que aquests canvis seran positius i no perjudicaran la marxa normal de la docència.

El regidor de l'àrea d'Educació ha indicat que el principal repte de la seva regidoria ara per ara és aconseguir que aquest últim trimestre de l'any es tiri endavant el projecte de la nova Escola Salicrú.