dimarts, 28 de setembre del 2010

Balanç ciutadà de la Fira

60.000 persones han visitat la trentena edició de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, dades facilitades per la Regidoria de Fires de l'Ajuntament de Calella. Espectadors d'una mostra multisectorial que, enguany, s'ha complementat amb la Fira del Món Geganter que s'ha instal.lat en el sector annex del Passeig Manel Puigvert.

La Fira de Calella i l'Alt Maresme ha estat, aquest passat cap de setmana, punt de visita obligada de molts ciutadans de la comarca. Han pogut triar i remenar a les parades de bijuteria, tèxtil o decoració. Als estands de productes gastronòmics s'han ofert tastos de formatges o embotits; i hi havia zones específiques dedicades a les entitats i associacions locals i comarcals on informaven de la seva activitat.

Una oferta firal que majoritàriament agrada als visitants. No tant el fet de pagar entrada, una opinió que es repeteix cada any en fer balanç dels continguts de la Fira. Ben valorat i alhora tradicional és el vermut a la carpa de l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital, on es creen veritables cues diumenge al migdia. Un ritual esperat que es comparteix amb família i amics.

El factor novetat l'aporta la zona del monogràfic, on s'hi instal·len les parades del territori convidat. Ho ha estat Xile, Àsia o ciutats espanyoles com Burgos. En el seu trentè aniversari, la Fira ha volgut ser aparador de la cultura, tradició i folklore dels Països Catalans.

Va ploure, pràcticament diluviar divendres a la tarda, l'únic moment que la fira es va buidar. La resta de dies, entre dijous a la tarda i diumenge, els visitants han pogut assistir a xerrades o els concerts de Dept o Detotarrel. També propostes per al públic infantil.

La Fira de Calella i l'Alt Maresme, amb 30 anys d'història, sembla continuar superant l'examen dels visitants.