dijous, 30 de setembre del 2010

Arrenca l'aula

L'interès que ha despertat a Calella el naixement de l'Aula d'Extensió Universitària va quedar demostrat ahir dimarts. No cabia ni una agulla a la sala on es va celebrar la conferència inaugural del primer curs. Aforament complet, majoritàriament de gent gran, per seguir les explicacions de l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras, sobre les finances ètiques. Amb ell, l'Aula enceta la programació per aquest trimestre que, fins a mitjans de desembre, inclou un total 10 conferències de periodicitat setmanal sobre antropologia, història, noves tecnologies o cultura i arquitectura. La primera, sobre identitat, impartida pel sociòleg Salvador Cardús.

L'Aula d'Extensió Universitària de Calella ofereix una programació formativa de nivell universitari a persones adultes. El curs 2010-2011, el primer, es va inaugurar dimarts al capvespre amb una conferència de temàtica econòmica a càrrec del president de Justícia i Pau. L'acte obert a tothom va omplir de gom a gom la sala, en consonància a l'acollida que està tenint aquesta iniciativa, nova a Calella. Va aplegar desenes de persones que, aquest trimestre, podran ampliar els seus coneixements. Arcadi Oliveras en declaracions a Ràdio Calella ha dit que té "la sort d'anar a diferents aules de gent gran, la veritat és que no totes amb l'audiència que trobo aquí. És una iniciativa no únicament perquè la gent gran té molta capacitat d'actuació sinó que demostra interès pels temes socials, pels temes col.lectius, que no únicament ha de tenir la gent jove sinó que té la gent gran que tenen aquella saviesa pròpia de la seva edat i que permet canviar moltes coses”.

L'Aula calellenca compta actualment amb poc més d'uns 150 socis que podran participar en la programació formativa, tancada ja per aquest primer trimestre. Assistiran cada dimecres a una conferència de temàtica diversa: Egipte, la Ruta de la Seda, la Guerra de Successió, Joan Maragall, l'arquitectura gaudiniana o matemàtiques didàctiques.

Una oferta de qualitat, que possibilita ampliar coneixements i l'enriquiment personal sobretot, però no únicament, a la gent gran. I el cost és mínim. Ho ha dit la presidenta de l'entitat calellenca, Sílvia López: qui ha dit que tenen "socis patrocinadors i socis protectors que són empresaris de tot tipus de negoci que han contribuït per tal que la quota d'accés pugui ser gairebé simbòlica”.

L'Aula d'Extensió Universitària de Calella està vinculada a la Universitat Pompeu Fabra, la qual s'encarrega de la supervisió dels continguts que s'imparteixen, per així garantir-ne la rigorositat.