divendres, 1 d’octubre del 2010

Opinions dispars

La concreció de la proposta del monogràfic de la trentena Fira de Calella i l'Alt Maresme desperta opinions dispars entre govern i oposició a l'Ajuntament de Calella.

Esquerra Republicana de Catalunya, partit del govern i responsable de l'àrea de Fires, assegura que la programació oferta ha complert les expectatives tot i que el pressupost disponible ha impedit dur a terme grans muntatges relatius als Països Catalans, el territori convidat en aquesta edició. La presidenta dels republicans i regidora de Cultura, Pilar Rocafort, manté que el model firal calellenc és vigent.

El principal grup de l'oposició, Convergència i Unió, hi discrepa i acusa el govern, especialment el partit socialista, de no fer una proposta atractiva i adequada per a un trentè aniversari. Considera que es tracta la Fira com un esdeveniment no prioritari i que el monogràfic tenia poca substància, segons ha manifestat Montserrat Candini.

Per CiU, les activitats pròpies de la Fira del Món Geganter, que s'ha celebrat paral.lelament, han dissimulat una programació que qualifica de “testimonial”.

Pel regidor del Partit Popular, Josep Maria Vila, la fira de Calella ha estat "freda i sense caliu". A més, considera que la mostra cada any decau.

Vila considera que la Fira hauria de replantejar-se i formar part del calendari de la Festa Major. També considera que la Festa Major pel que fa a espais no s'hauria de diversificar tant i sí concentrar els actes al passeig de Mar, que és on hi hauria d'haver les atraccions.

Vila ha criticat el petit espai on es va fer l'audició de sardanes de la Cobla Montgrins.

L'alcalde, el socialista Josep Maria Juhé fa una valoració positiva de la fira i ha agraït a totes les persones que la fan possible el treball i esforç.

Pel que fa a la festa major, Josep Maria Juhé considera que és encertat que estigui separada de la fira. Pel que fa al trasllat de les atraccions de la festa major a l'aparcament d'autobusos de davant dels apartaments Toyca, Juhé és conscient que no ha agradat però llavors el debat ha de girar entorn al format que es vol d'atracció, si gran o petit. En tot cas, l'alcalde creu que treure les atraccions del passeig de Mar ha estat un encert.