dijous, 28 d’octubre del 2010

Concurs d'idees per al futur hospital

La consellera de Salut, Marina Geli, es reunirà aquest dissabte amb membres del govern municipal de Calella i del Patronat de l'Hospital Sant Jaume. Visita institucional que es produirà dies després que el Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hagi acordat convocar un concurs per adjudicar el projecte arquitectònic del nou centre hospitalari que el Govern de la Generalitat construirà a Calella. La visita de Marina Geli no és casual. La seva presència a Calella ve a refermar el compromís del govern català de situar l'hospital al municipi.

El Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva convocarà un concurs obert per a determinar el grup d'arquitectes a qui s'encarregarà el projecte del nou centre hospitalari de Calella.

El màxim organisme de gestió del consorci sanitari públic, del qual depèn el Sant Jaume de Calella, obre ara aquest nou procés de caire tècnic, un cop definits aspectes cabdals de l'equipament. Ho ha explicat l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé qui ha manifestat que “el pla funcional té a veure amb les magnituds que ha de tenir l'hospital: des dels metres quadrats que necessita per poder fer la seva activitat, fins al nombre de llits, el tipus de tractaments que ha de donar. I finalment ha acabat aprovant-se el pla funcional el mes de setembre passat i, tenint clar la ubicació i continguts, ja podem convocar el concurs del projecte arquitectònic”.

L'alcalde de Calella ha explicat que a principis de l'any 2011 -entre els mesos de febrer i març- es tindran més detalls de com serà el nou hospital de Calella, projectat a la part alta de la riera Capaspre.

Amb ell, el Departament de Salut espera donar resposta a l'augment de la demanda assistencial que s'ha produït a l'àmbit de l'Alt Maresme i la Selva. El territori, per la seva banda, confia que l'equipament doni solidesa a un nou model econòmic que vincula turisme i salut.