divendres, 1 d’octubre del 2010

L'Oktoberfest comença amb el Challenge

Calella encetarà la vint-i-tresena edició de la Festa de la Cervesa, aquest dissabte, amb el tradicional degollament del barril. Celebració que entronca amb els orígens de l'activitat turística a la ciutat coneguda com la “Calella dels alemanys”, en record amb la procedència dels primers visitants que va tenir a finals de la dècada dels 50.

L'Oktoberfest combina l'oferta pròpiament gastronòmica, amb un ampli ventall de begudes i menjars típicament alemanys, amb les actuacions musicals. Un total de 72 bandes desfilaran per la carpa de l'envelat de mar.

Programada inicialment per aconseguir desestacionalitzar la temporada turística, l'Oktoberfest, amb 22 edicions a l'esquena, està totalment arrelada a Calella.

Les bandes participants vingudes de Bèlgica, França, Noruega o Irlanda surten en cercavila i actuen cada nit durant tres setmanes a la carpa de Mar. Allà se'ls pot escoltar tot prenent una cervesa a escollir de l'amplíssima varietat de marques que s'ofereixen. Els bars també cuinen menjar típicament alemany.

Una proposta que no varia d'edició en edició però que continua sent un pol d'atracció turística important. A més, té un cert sentit melancòlic. Loida Serrano, regidora de Turisme, ha declarat que “és certa rememorança dels nostres orígens en aquesta activitat econòmica que és el turisme que ha portat tant a Calella".

El primer cap de setmana, l'Oktoberfest i els seus visitants conviuen i es barregen a Calella amb esportistes participants al Challenge. Els dos esdeveniments coincideixen en dates i pràcticament comparteixen un mateix espai, al front marítim. L'amalgama de gent ha acabat sent positiva i enriquidora, segons Serrano qui ha manifestat que "fins i tot l'Oktoberfest animava, perquè sabem que la Challenge és molt llarga, s'acaba a les 12 de la nit, i que hi hagués una carpa animant al costat feia moviment”.

Tant és així, que algunes bandes s'instal.laran en punts del circuit de Calella per animar els esportistes i es preveu que la música tradicional acompanyi els últims minuts del triatló internacional, al punt de la mitjanit.