divendres, 29 d’octubre del 2010

Cap a Montserrat !

Com cada any pels volts de Tots Sants, el destí de molts calellencs s'encamina cap a Montserrat. Avui mateix marxen, amb un autocar. Un cop allà es repartiran entre les cel·les Abat Oliba i Abat Marcet. Aquest any disposen de 25 llits menys a causa del mal estat d'una part de l'edifici on abans hi havia la Guàrdia Civil. Això ha fet que l'organització de la Romeria hagi hagut de fer mans i mànigues per encabir a tothom, però malauradament hi ha persones que no hi podran pujar.

Una de les membres de la junta de la Romeria, Pilar Navarro, ha reconegut que intentar quadrar les cel·les i atendre tota la oferta és bastant complicat, o gairebé impossible fer-ho a gust de tothom i que ningú s'enfadi. A més, des de Montserrat cada any endureixen les condicions i la normativa per ocupar una cel·la. Així aquest any no es podran portar animals domèstics.

Les activitats un cop a Montserrat seran similars a altres anys. Avui el dia és lliure, però demà al matí faran l'ofrena a la majòlica de Calella al camí dels Degotalls, i a la tarda hi ha tallers infantils, ajudats pels escoltes de la ciutat, i xocolatada. A les 6 es fa l'entrada formal de la Romeria i a les deu la vetlla de Santa Maria. Diumenge serà un dia complert, amb diverses activitats, que ha comentat Pilar Navarro.

Al vespre de diumenge faran la castanyada, a una sala habilitada a l'edifici de Nostra Senyora, amb panellets, castanyes i vi dolç. El dilluns pujarà un autocar des de Calella. La gent de Calella Marxa, com cada any, surt de la ciutat dissabte al matí i arriben diumenge al migdia, caminant.