divendres, 29 d’octubre del 2010

Esmenes de CiU als pressupostos estatals

lCiU ha esmenat els Pressupostos Generals de l'Estat del 2011 per, entre d'altres, demanar que s'incloguin 3 partides destinades a Calella. La més elevada, de 180.000 euros, ja es va avançar fa unes setmanes i anirà dirigida a finançar la tercera edició del Challenge Costa de Barcelona-Maresme, amb l'objectiu de consolidar el triatló internacional i que Calella i el Maresme se situïn com a destins de referència en turisme esportiu.

La portaveu del grup municipal i senadora Montserrat Candini ha explicat que les esmenes que negociarà el portaveu de la federació nacionalista al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, reportaran al municipi 380.000 euros, en cas d'aprovar-se.

La federació convergent posarà sobre la taula de negociació dels comptes generals de l'Estat, a més del Challenge, la Fàbrica Llobet i Guri i la Fira de Calella i l'Alt Maresme.

Es demana 100.000 euros tant per l'equipament públic com per la celebració de la mostra multisectorial, que aquest any 2009 ha complert el trentè aniversari deixant una imatge "pobra", a criteri de CiU. La senadora i portaveu de CiU a Calella, Montserrat Candini, considera que l'aniversari de la Fira de Calella i l'Alt Maresme hauria d'haver presentat una retrospectiva amb la qual recordar moments i persones implicades en l'evolució del certamen. "Aquests 100.000 euros, si ho aprova el Congrés, servirien per aconseguir que la Fira tingui un major dinamisme i, en tot cas, fer un plantejament global de l'esdeveniment", ha explicat Candini.

CiU també presenta l'esmena als Pressupostos Generals vinculada a la Fàbrica Llobet i Guri com el punt de partida a un replantejament global de l'equipament. "Ara que hi ha eleccions i tenim l'oportunitat no únicament guanyar sinó governar, voldrem mirar la Fàbrica Llobet-Guri des d'un punt de vista integral, identificant-ne els punts més febles i saber on cal actuar”, ha explicat la regidora i senadora de CiU qui confia en obtenir, com a mínim, una bona injecció econòmica per Calella malgrat la poca capacitat inversora que atribueix al govern espanyol.