divendres, 29 d’octubre del 2010

Horaris de cementiris

Avui divendres, i també demà dissabte, diumenge i dilluns dia de Tots sants, els 2 cementiris de Calella estan oberts des de les 9 del matí fins les 6 de la tarda. D'aquesta manera es dóna servei als ciutadans que aquests dies s'acostaran massivament als cementiris a veure els seus difunts tal com marca la tradició. Aquest any la crisi econòmica ha fet que l'autobús que cada any posa l'Ajuntament per anar als Pins de la Creu funcionarà només el dilluns.

Els 2 cementiris de Calella estaran oberts cada dia des de les nou del matí fins a les 6 de la tarda. De fet avui mateix ja ha entrat en funcionament aquest horari, que s'aplicarà fins dilluns, el dia en què es preveu una màxima afluència de gent als cementiris. El regidor de Mobilitat i Governació, Jaume Palet, ha dit que el cementiri dels Pins de la Creu, a Hortsavinyà, té una esplanada suficient per aparcar-hi sense dificultats i que a on cal la presència de la Policia és al cementiri vell, per evitar aglomeracions i cotxes que dificultin el pas.

Es considera que l'accés al cementiri vell és fàcil per als ciutadans, però per arribar al dels Pins de la Creu l'Ajuntament posa un autobús. Sortirà del Rieranys dels Frares a les 9, a les 10 i a les 11 del matí. Des d'aquest punt el bus farà ruta per Calella parant als apartaments Codina i a la Creu Groga. La baixada del cementiri serà a les mitges hores. A 2/4 de 10, 2/4 d'11 i 2/4 de 12. El regidor Jaume Palet ha explicat que el bus es posarà en servei l'1 de novembre ja que no es pot posar cada dia per manca de diners a causa de la crisi.

Cal afegir que l'aparcament del cementiri vell estarà al 50% de capacitat i tothom hi podrà aparcar a l'hora que hi baixi. La porta entre aquest pàrquing i el cementiri també estarà oberta, per estalviar camí als usuaris al sortir del cotxe.