dimarts, 19 d’octubre del 2010

En defensa de Juhé

L'Ajuntament de Calella ha aprovat assumir en concepte d’indemnització les despeses jurídiques de defensa i de representació de l'alcalde, Josep Maria Juhé, que ha estat imputat en una causa penal relacionada amb l'anterior empresa que tenia la concessió de l'explotació del Challenge, Evolution Race 2010. Concretament el seu propietari ha presentat una querella per un presumpte delicte societari i de prevaricació.

El punt va ser aprovat en el darrer ple amb els vots de PSC, ERC i CiU i amb l'abstenció del PP.

En el dictamen aprovat pel ple de l'Ajuntament es remarca que s'entén que l'alcalde va actuar en tot moment en l'exercici del seu càrrec i en defensa dels interessos de la ciutat.

En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que la rescissió del contracte amb Evolution va ser un acord de ple i causat per una sèrie d'incompliments d'aquesta empresa que també tenia un conflicte obert amb el propietari de la marca alemanya Challenge.

El regidor popular, Josep Maria Vila, va lamentar la situació però va afirmar que en el seu dia ja havia dit que es va actuar "de forma imprudent" a l'hora de fer el traspàs.

La portaveu de CiU, Montserrat Candini, va afirmar que tot i que també creia que l'informe jurídic de la rescissió del contracte tenia molts punts dèbils, se sentien "coresponsables" de dotar de recursos públics per la defensa de l'alcalde. En aquest sentit, ha indicat que l'objectiu final era i ha estat que es pogués seguir celebrant el Challenge.

Segons Juhé, la rescissió del conveni amb Evolution, que també havia aprovat anteriorment el Consell Comarcal, “havia salvat el Challenge”.

Recordem que el Consell Comarcal també havia presentat querelles contra el responsable d'Evolution, Roberto Mondéjar, per incompliments contractuals. Concretament se'l va acusar d’un presumpte delicte d’estafa, un d’apropiació indeguda, dos relatius a la propietat industrial i un altre de propietat enganyosa.

Juhé va agrair a tots els grups polítics la seva solidaritat envers la seva persona.

L'empresa propietària de les llicències mundials Challenge, Team Challenge Roth GMBH, també havia denunciat Evolution davant els jutjats d'Arenys de Mar per mantenir activat un web no autoritzat ni oficialment ni institucionalment. Així doncs, Roberto Mondéjar va haver de passar als actuals organitzadors la base de dades de la pàgina web amb tots els inscrits a les 2 proves d'aquest any i havia de tornar els diners cobrats d'aquestes inscripcions.