divendres, 22 d’octubre del 2010

No es tocaran les ordenances municipals

Ingressos, despeses i inversió. Són els tres principals eixos del pressupost municipal sobre el qual la Regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Calella especialment, però tot l'equip de govern municipal, ha començat a treballar. De cara al proper exercici, amb convocatòria d'eleccions pel mig, un d'ells està pràcticament definit. La principal font d'ingressos de l'administració local són els provinents dels impostos i les taxes, que si es modifiquen s'han d'aprovar via plenària. En aquesta ocasió, no hi haurà sessió de debat d'ordenances fiscals perquè el govern de l'Ajuntament de Calella ha decidit no tocar-les.

Ho ha confirmat el regidor d'Hisenda, Jaume Puig. No es modificaran els impostos i les taxes municipals, ni tan sols per aplicar la revisió de l'IPC, tal i com s'ha fet cada any. Només s'actualitzarà l'Impost de Béns i Immobles. "Entenem que és un any difícil i només es produirà una petita pujada de l'IBI, d'acord amb el que planteja l'Estat", ha declarat Puig.

L'equip de govern ha començat aquesta setmana a perfilar el projecte de pressupost municipal del 2011 amb l'ànim de presentar-lo a ple a finals d'any, tal i com se li demana des de l'oposició. En aquest moments s'avaluen les diferents propostes d'inversió, que segons es preveu rondaran en total el milió d'euros. Un pressupostos condicionat en certa mesura, segons Jaume Puig, per la celebració de les eleccions municipals. "Per l'últim any del mandat, amb la prespectiva que hi haurà canvis al govern, hem de ser capaços de fer un projecte d'inversions i de despeses que satisfacin tant als que estem ara com als que puguin entrar, ha assegurat el regidor d'Hisenda.

Una de les inversions que es faran l'any que ve serà la remodelació de l'espai de vestidors i d'oficines de la zona esportiva de La Muntanyeta, tal i com es va revelar ahir després d'anunciar-se que aquesta actuació ha estat subvencionada pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.