dilluns, 18 d’octubre del 2010

Xerrada sobre el càncer de pulmó

Divendres la cooperativa l'Amistat de Calella va acollir una conferència al voltant del càncer de pulmó. La sala estava plena de gom a gom, amb unes 350 persones. La xerrada és la corresponent al quart trimestre de l'any, i ha estat un pas previ al taller de tabaquisme que es farà properament.

La xerrada estava promoguda per Oncolliga Calella i la Federació Catalana d'entitats contra el càncer. Va anar a càrrec del doctor Xavier Hernandez-Yagüe, oncòleg de Girona i de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva. Ell mateix va explicar que l'única prevenció eficaç per reduir el risc de patir un tumor maligne als pulmons és no fumar.

La xerrada va ser presentada pel doctor Pere Puig i Gris, cap de la Unitat Funcional de Patologia de mama de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L'oncòleg va recordar que aquesta xerrada donarà pas a un taller de tabaquisme que es farà a mitjans de novembre o principis de desembre. Un taller molt important per a totes les persones fumadores i sobretot per als joves, que omplien la sala de la Cooperativa L'Amistat. Els va quedar molt clar que si són fumadors no cal que es facin radiografies periòdiques per detectar el càncer aviat.

La conferència va quedar emmarcada en la setena setmana contra el càncer, aquest any amb el lema “Actua per prevenir el càncer. Menja sa i mou-te”.