divendres, 1 d’octubre del 2010

Candini critica el govern pels aiguats

CiU de Calella considera que l'Ajuntament i els serveis municipals haguessin pogut minimitzar els efectes de la rierada i les inundacions que es van produir ara fa una setmana a la nostra ciutat i a altres poblacions de l'Alt Maresme. La portaveu de la Federació Nacionalista, Montserrat Candini, creu que hi havia elements del mobiliari urbà que podien haver estat retirats per facilitar el pas de l'aigua i evitar inundacions.

La senadora i regidora de Calella, Montserrat Candini, considera que l'aiguat era inevitable ja que no es pot fer res contra la força de la natura. El que sí que es podia fer, diu, i coneixent la previsió d'aiguats des del dia anterior, era haver facilitat el pas de l'aigua i haver evitat inundacions per taponaments, per exemple apartant contenidors que solen ser arrossegats o retirant de la via pública maquinària i objectes susceptibles de bloquejar la riuada. Candini va posar d'exemple un camió estacionat al mig de les obres del Carrer Sant Joan, que va taponar l'aigua i va provocar onades de fang i sorra cap a dins els habitatges propers.

Candini critica que l'actuació del Govern municipal va ser inexistent abans de la pluja i ineficaç després del temporal. Assegura que un càrrec polític de l'Ajuntament va anar fins al Carrer Sant Joan passat l'aiguat i va aconsellar directament als veïns que truquessin a una empresa externa en comptes d'ajudar-los directament amb personal d'obres i serveis de la brigada.

La portaveu convergent ha reclamat el pla d'Emergències de Calella per poder establir com cal actuar en casos d'alerta per fortes pluges. Tot i això ha dit que a la nostra ciutat el que va faltar va ser sentit comú per actuar, independentment de si hi pot haver un pla d'emergències o no.