dimecres, 20 d’octubre del 2010

Activitats d'Amics de Calella

L'Associació Amics de Calella ha donat a conèixer aquests dies les activitats que durà a terme al llarg del mes de desembre. Com ja és tota una tradició, aquesta entitat cívica, veïnal i cultural de la nostra ciutat lliurarà un any més, i ja en són 5, el Premi Cívic Jeroni Martorell a la millor restauració arquitectònica 2010.

Enguany és un reconeixement a tota la ciutat ja que serà per a la restauració de la seu de l'Ajuntament Vell. La distinció es farà el divendres 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament Vell. El president d'Amics de Calella, Jordi Amat, recordava al programa Fòrum Obert que la rehabilitació de l'Ajuntament vell és un projecte que es va començar a treballar durant l'època en què Xavier Gaset era regidor d'Urbanisme. Durant l'acte de lliurement d'aquest premi arquitectònic es projectaran fotografies on es podrà veure l'evolució d'aquest espai cèntric de la ciutat.

En altres ocasions han rebut aquesta distinció el carrer Romaní o la cafeteria La Vella Europa, entre altres. El mateix divendres 10 però a ¾ de 8 es farà una xerrada-col·loqui sota el títol “Urbanisme i obra pública a Calella”.

D'altra banda, Amics de Calella farà el 17 de desembre una conferència històrica sobre la revolució russa. Jordi Amat ha destacat que no es poden trobar molts paral·lelismes amb aquesta revolució i la situació a Espanya i Catalunya durant aquella època, tot i que els partits d'esquerra de casa nostra miraven els models russos.

La conferència es farà a l'Ajuntament Vell a les 7 de la tarda del divendres 17 de desembre.