divendres, 15 d’octubre del 2010

CiU retreu lentitud en el projecte del Far

El grup municipal de CiU de Calella considera que l'equip de govern actua amb lentitud en la realització del projecte general, les obres i la posterior adjudicació del Far de Calella. L'alcalde respon que l'actuació ha estat la correcta i que a finals d'any podrien quedar enllestides les obres.

La portaveu dels convergents, Montserrat Candini, ha recordat que des del 2006 que es va obrir el procés de negociació entre els ajuntaments i l'Autoritat Portuària, arran segons afirma d'una iniciativa de CiU al Senat, per a la cessió de la gestió dels fars han passat 4 anys sense que el govern del PSC i ERC hagi pogut obrir als calellencs aquest emblemàtic lloc de la ciutat.

Montserrat Candini creu que el projecte de remodelació del Far de Calella es podria accelerar en els propers mesos amb motiu de les eleccions municipals del maig de l'any que ve i ha destacat la lentitud que hi ha hagut en tot el procés. A més, ha indicat que del projecte se n'havia fet difusió durant la Fira del 2009.

Per la seva banda, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha recordat que la cessió del far a l'Ajuntament va ser al desembre del 2009. A més, Juhé destaca que l'actuació de l'equip de govern ha estat la correcta seguint tots els procediments que marca la llei. Fins i tot, recorda que el far de Calella és el primer de Catalunya que aconsegueix una cessió de 25 anys. A més, considera que és un projecte ben elaborat en què la Diputació s'ha encarregat de la part museística que albergarà.

L'alcalde de Calella ha explicat que la previsió és que les obres que s'estan fent actualment al far s'acabin a finals d'any.