divendres, 15 d’octubre del 2010

Homenatge a Companys

Esquerra Republicana de Catalunya de Calella ha commemorat el 70è aniversari de la mort del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys. L'executiva local, acompanyada de militants i simpatitzants, ha fet a primera hora d'aquest matí una ofrena floral al monument del president republicà. Un 15 d'octubre de fa 70 anys, a 2/4 de 7 del matí, Companys va ser afusellat per la dictadura franquista al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, quan tenia 58 anys. Les seves últimes paraules abans de morir van ser “Per Catalunya”.

Ofrena floral i lectura d'un manifest per homenatjar el president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys. Esquerra Republicana de Catalunya de Calella recorda cada any la mort de Companys amb un acte que se celebra a l'hora justa en què va ser afusellat.

Iniciativa que es repeteix a moltes poblacions catalanes i amb el que Esquerra Republicana reclama la nul·litat del judici sumaríssim que va condemnar Companys a la mort per ser el president de la Generalitat de Catalunya.

L'alcaldable republicana a l'Ajuntament de Calella, Cristina Gómez, ha declarat que la voluntat del partit seria que l'acte simbòlic d'avui tingués caràcter institucional i ha manifestat que "estaria bé que en properes edicions s'ampliés el que ara ha començat Esquerra a un nombre més gran de població i fins i tot pogués estar organitzat per una àmplia representació de la societat civil de Calella".

Palafolls, Mataró, Caldes i Argentona són altres poblacions maresmenques on avui s'han fet actes d'homenatge a la figura de Lluís Companys.