divendres, 8 d’octubre del 2010

Exclusió moral de la Constitució

L'Ajuntament de Calella s'ha declarat moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola amb els vots d'ERC i CiU -que van presentar la moció- i l'abstenció del PSC. L'únic partit que hi va votar en contra va ser el PP. Va ser ahir al vespre en el decurs del ple ordinari i arran d'una moció presentada conjuntament pels grups d'Esquerra Republicana i Convergència i Unió.

Amb 10 vots a favor, 5 abstencions i un vot en contra, l'Ajuntament de Calella s'ha declarat moralment exclòs de la Constitució espanyola. El regidor del PP, Josep Maria Vila, va argumentar el seu vot en contra destacant que el debat no ha de ser aquest, sinó parlar d'economia, de l'atur o de la immigració. Seguint el joc lingüístic de la moció, Vila va demanar que moralment l'excloguin a ell de la moció.

Per la seva banda, des d'Esquerra Republicana es va subratllar que la via estatutària ha mort i que només queda el camí cap a la independència. Els republicans creuen que una Catalunya independent podria ser molt més forta i gestionar la crisi amb moltes més garanties d'èxit. Així ho va dir Pilar Rocafort.

Des del PSC es va tornar a recordar que és un partit que no vol la independència però que comparteix alguns punts de la moció. Concretament, segons els regidors socialistes, el seu partit se sent moralment exclòs del Tribunal Constitucional. Els socialistes, segons va dir l'alcalde Josep Maria Juhé, aposten per un nou pacte constitucional.

I des del grup de CiU, que va donar suport a la moció, van recordar que la independència és un tema cent per cent econòmic. Segons els convergents, cada any es produeix un expoli fiscal de 22.000 milions d'euros. Els regidors de CiU aposten per fer un referèndum d'independència però no pas ara perquè generaria frustració social, segons ha declarat Lorena Sánchez.

En l'apartat de precs i preguntes, els membres de la Plataforma Calella Decideix van demanar canviar el nom de la Plaça Constitució per Plaça de l'Ajuntament i el de la Plaça Espanya per Plaça del Bunyol.