dimecres, 27 d’octubre del 2010

Promoure l'administració electrònica

L'Ajuntament de Calella farà unes sessions informatives per promoure l'ús de l'administració electrònica entre els ciutadans. Es tracta del projecte TRAMITA, amb el qual es donarà a conèixer l'idCAT i les seves possibilitats.

S'han obert les inscripcions per assistir a les quatre sessions programades en el marc del projecte TRAMITA que impulsa l'Ajuntament de Calella. S'hi donaran els coneixements bàsics sobre l'administració electrònica i els documents digitals que s'han de tenir per realitzar diversos tràmits amb l'administració pública. Entre ells l'idCAT, del qual l'Ajuntament de Calella n'és organisme expenedor. L'agent de reenginyeria i millora de tràmits de l'Ajuntament de Calella ha explicat la utilitat d'aquest certificat d'identitat digital. Alba Jiménez ha dit que “sempre és imprescindible aquesta identificació perquè és el mateix que quan fas una tramitació presencial que demanen el DNI per comprovar que ets la persona. A través d'Internet es confirma a través de l'IDCAT”.

El desenvolupament de l'administració electrònica és un dels projectes finançats a Calella pel Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, amb 31.120 euros. Es garantirà la relació amb l'administració local i amb d'altres organismes públics. Així “a l'Ajuntament de Calella estem en procés d'implementació. No ens podem centrar només amb l'Ajuntament i havíem pensat en altres administracions públiques i volíem fer alguna prova amb la Seguretat Social per consultar la vida laboral, i també havíem plantejat la consulta de punts de la DGT”.

El projecte TRAMITA es farà en quatre sessions gratuïtes, els dies 15, 17, 18 i 19 de novembre; de 10 del matí a 12 del migdia, a l'Ajuntament Vell. Les inscripcions es poden formular a través del web municipal.