dimecres, 13 d’octubre del 2010

Suport al Correllengua

Durant el transcurs del passat ple municipal, l'Ajuntament de Calella va aprovar el dictamen per donar suport al Correllengua 2010 a la nostra ciutat i a les entitats que vulguin organitzar actes en el marc d'aquesta festa promoguda per la CAL, la Coordinadora d'Accions per la Llengua Catalana. El punt es va aprovar per assentiment de tots els grups polítics.

El consistori de Calella dóna suport un any més al Correllengua, una iniciativa a favor de la llengua i cultura catalana sorgida de la societat civil. És un tipus de festa inspirada en la tradicional Korrika del País Basc. A casa nostra el Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa per les diferents poblacions del país. Al seu pas es llegeix el Manifest del Correllengua. És la iniciativa per la llengua que anualment mou més persones arreu del país.

La regidora de Cultura, Pilar Rocafort, va exposar el dictamen al ple per oferir suport a aquesta iniciativa a la nostra ciutat, recordant que la intenció és donar des de l'Ajuntament una empenta global a la llengua catalana i no restringir-ho només als actes que es puguin fer el cap de setmana que ve.

Els actes a la nostra ciutat seran els dies 16 i 17 d'octubre. Hi ha una hora del conte a la Biblioteca, amb els Contes d’Andersen a càrrec d’Eva González. Dissabte a les set a la plaça de l’Església, es llegirà el Manifest. Just després s'interpretarà "El desvetllat", on quatre joves creadors reciten Espriu amb la música, la veu i la dansa. A un quart de deu, al Teatre Orfeó Calellenc, hi haurà la representació de l'obra "Els set nans i la seva princesa", a càrrec de Joventut Artística, que també es podrà veure l'endemà.

Diumenge, a la plaça de Catalunya, hi haurà botifarrada, un torneig de bitlles catalanes i una cercavila amb els Bastoners del Col·legi Salicrú i els Geganters i Grallers de Calella.