divendres, 22 d’octubre del 2010

Xarxa de camins

El Consorci de Promoció Turística del Maresme està catalogant tots els camins que té la comarca per crear una xarxa de camins des de Montgat fins al Delta de la Tordera, tant per la façana marítima, com per la serralada litoral, i també contemplant els encreuaments de camins direcció mar-muntanya i camins del mig. L'objectiu és marcar els camins i editar guies d'excursions, promocionar-les i atreure caminadors.

El Maresme tindrà aviat un nou producte turístic, que segons els seus promotors, serà un dels que tindrà més ressò i importància per a la comarca. Es tracta d'una xarxa de camins que permetrà fer excursions a peu entre tots els municipis. El Consorci de Promoció Turística vol explotar l'avantatge de tenir una comarca amb el mar i al muntanya a tocar, i potenciar els miradors naturals que ofereix la orografia pròpia del Maresme, segons ha indicat el seu president Josep Maria Juhé.

La xarxa de camins del Maresme ja té realitzat el primer estudi, on s'han inventariat les rutes i els camins que es volen marcar. Ara s'entrarà a una segona fase per saber on cal posar cada estaca indicadora i com han de ser. Finalment la tercera fase serà començar a senyalitzar itineraris. La previsió és que abans d'acabar aquest mandat, al mes de maig, ja hi hagi uns quants itineraris senyalitzats i es podrà visualitzar el projecte. El projecte ha rebut més de 70.000 euros de la Xarxa Barcelona municipis de qualitat de la Diputació de Barcelona, suficients per finançar les tres fases del projecte.