divendres, 1 d’octubre del 2010

Comença la vacunació de la grip

Amb l'arribada del mes d'octubre, comença la campanya de vacunació de la grip. Seran 1 milió 420.000 vacunes les que s'administraran a tot Catalunya fins al novembre, i són eficaces també contra la Grip A, tot i que aquest any s'espera una escassa presència d'aquest virus. És una vacuna única resultant de la fusió entre les medicacions anteriors, que combaten qualsevol virus gripal.

La temporada passada va estar marcada justament per la grip A, però aquest any es registra menys circulació del virus comú. L'època de màxima possibilitat d'expansió de la grip normal serà amb l'arribada dels primers freds i amb l'entrada de l'hivern. La gent grans, persones afectades de malalties cròniques respiratòries i ells infants, són la població de més risc. Susanna Curós, la directora del CAP, ha dit que a part dels habituals aquest any s'hi ha afegit la gent que té obesitat mòrbida.

El motiu és que la obesitat comporta factors de risc per a desenvolupar una grip més greu. Qui pertanyi als grups de risc, i qui vulgui la vacuna, pot anar al CAP a què li injectin. Curós diu que els que es trobin en grups de risc truquin i demanin hora, i els que ja tenen hora a la infermera es vacunin aquell mateix dia i no hi vagin expressament.

Pel que fa a la grip A la Doctora Curós ha comentat que aquest any la població no ha d'estar preocupada perquè s'esperen molt pocs casos.