dilluns, 13 de setembre del 2010

Discursos reivindicatius de la Diada

Sota un sol de justícia, la Plaça Catalunya va acollir dissabte, i amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la tradicional hissada de la senyera, la interpretació de l'himne dels segadors i l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Com cada any també els partits polítics i diverses entitats van fer el seu parlament.

Un partit polític que no té representació però que es presentarà a les properes eleccions catalanes és Reagrupament.cat. El seu membre Lluís Miracle va dir que Catalunya viu en una situació de colonització i va demanar una regeneració política.

Pel que fa a les forces polítiques amb representació municipal, l'alcaldable d'Esquerra Republicana de Catalunya, Cristina Gómez, va indicar que el seu partit no accepta la justícia polititzada de l'Estat espanyol i que somia en uns Països Catalans lliures.

Des del PSC, la primera secretària de l'agrupació local, Eulalia Rodríguez Veneroso, va destacar la voluntat de reivindicar Catalunya com a poble així com la llengua i la gent; i va destacar la feina que el seu partit havia fet amb el nou Estatut, que ara ha estat retallat.

La portaveu de Convergència i Unió, Montserrat Candini, va destacar la reacció del milió i mig de persones que es van manifestar en contra de la sentència del TC i va agraïr la sacsejada de la consciència col·lectiva feta per Calella Decideix.

L'alcalde Josep Maria Juhé va afirmar que CiU, PSC i Esquerra de Calella havien consensuat l'adhesió al manifest d'Òmnium Cultural, que com alcalde va llegir i on es demana que la societat civil pressionin els partits polítics i vagi més enllà.

Entre les entitats que van fer el seu discurs hi havia la Plataforma Calella Decideix, que va parlar de dos únics camins que porten, segons va manifestar Arnau Rei, Cap a Catalunya i Cap a Espanya. El primer “seria el més costós i el segon portaria a la mort de Catalunya com a poble”.

El Partit Popular va ser l'únic partit polític que no participar dels actes institucionals de la Diada a Calella.