divendres, 3 de setembre del 2010

Comencen les JIF

Amb una cercavila que va sortir de la Riera Capaspre de Calella en direcció a l'envelat de mar, al Passeig Manuel Puigvert, van començar les trenta-vuitenes jornades folklòriques de Catalunya que se celebren arreu del territori fins al dia 12 d'aquest mes.

Els carrers de Calella van poder contemplar la màgia d'un espectacle ben divers, amb grups d'arreu del món que portaven els seus vestits tradicionals.

Acordions, bandes, tambors, danses del ventre... tot això es va poder veure per gran part de la ciutat, com ara a la Plaça Constitució, abans d'arribar a un envelat que va quedar totalment petit, ja no hi cabia ni una agulla.

Aquest any a les Jornades Folklòriques hi participen 5 grups de tot el món, que porten les seves danses a una vintena de municipis de Catalunya.

Els grups estrangers que participen enguany a les JIF i que ja vam poder veure aquest dijous a l'espectacle inaugural són de Polònia, Níger, l'Illa de Pasqua a Xile, la República del Daguestan i Mèxic. Aquests grups van desfilar a l'escenari i van actuar al costat de la Bellpuig Cobla i de l'esbart dansaire de Rubí.

Per a Calella és molt important poder ser la seu de la inauguració de les jornades ja que donen prestigi a la ciutat, segons ha declarat Josep Maria Juhé, alcalde de Calella.

Entre les poblacions per on passaran aquests espectacles de dansa hi ha Calella, Pineda de Mar, Malgrat, Bellpuig, Sabadell, Barcelona i la parròquia andorrana d'Ordino.

Les Jornades Internacionals Folklòriques estan organitzades per Adifolk, amb el suport de la Generalitat i molts ajuntaments, i tenen com a objectiu acostar el folklore mundial arreu de Catalunya.