divendres, 10 de setembre del 2010

Actes de la Diada

Aquest dissabte 11 de setembre a les 12 del migdia, la plaça de Catalunya de Calella acollirà com cada any l'acte institucional per commemorar la Diada Nacional. Aquest any les principals reivindicacions difereixen segons cada partit. El PSC aposta per la defensa de l'Estatut. CiU reclama el concert econòmic i Esquerra demana la independència de Catalunya.

A l'acte de la Plaça Catalunya es farà la tradicional hissada de la senyera, la interpretació de l'himne dels segadors i l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Com cada any també els partits polítics i les entitats socials, culturals i esportives que vulguin podran fer el seu parlament.

L'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Maria Juhé, oferirà el discurs institucional de la Diada. Per a Juhé ara és un moment molt important per Catalunya com a nació, després de la sentència del Tribunal Constitucional. Des del seu partit s'opta per refer l'Estatut amb el màxim consens possible.

La regidora i senadora calellenca de CiU, Montserrat Candini considera que és massa aviat per fer un referèndum sobre la independència aquesta legislatura, tot i reconèixer que cada cop hi ha més catalans a favor d'un Estat propi. Ara per ara, segons Candini, el més recomanable és aconseguir el concert econòmic per canviar el model financer amb l'Estat.

Per la seva banda Esquerra Republicana es mostra totalment a favor de la independència de Catalunya. El seu portaveu, Jaume Puig, ha assegurat que ha estat Esquerra qui ha portat aquest debat a l'eix central de la política catalana en aquest moment

El Partit Popular, com ve sent habitual, no assistirà als actes de la Diada de la nostra ciutat.

D'entre les entitats que prendran part a la celebració de l'11 de setembre hi ha la plataforma independentista Calella Decideix. El seu representant, Xavier Ponsdomènech, ha explicat que l'Ajuntament ha acceptat una idea llançada per la plataforma per fer una concentració i una marxa de ciutadans, partits i entitats a la plaça de l'Ajuntament, abans de l'ofrena floral.

Els actes de l'11 de setembre a Calella es tancaran amb la tradicional audició de sardanes a la Plaça Catalunya a càrrec de la cobla Marinada. Començarà a dos quarts de vuit.