dijous, 12 de febrer del 2009

Adif es planteja l'eliminació del pas a nivell

Adif, l’empresa gestora de les infraestructures Ferroviaries, ha traslladat a l’Ajuntament de Calella la voluntat d’eliminar el pas a nivell del tren que hi ha a la nostra ciutat, tal i com es farà a altres municipis de la comarca. Adif planteja fer un sol pas subterrani per a vianants que el substitueixi.

L’Ajuntament de Calella ha plantejat a tècnics d’Adif el fet que per eliminar el pas a nivell amb barreres que hi ha a la ciutat cal construir dos passos per sota la via per a les persones i un altre també subterrani de 4 metres d’alt a través del qual hi puguin accedir camions. D’aquesta manera, s’adequa la voluntat d’Adif amb el projecte de façana marítima de la ciutat.

El pas subterrani de 4 metres està previst construir-lo al tram final del Rierany dels Frares. D’aquesta manera donaria servei a les poblacions de Calella i Pineda.

Eliminar el pas a nivell és una llarga reivindicació política i ciutadana, i a l’anterior mandat ja es va assegurar que es retiraria el pas. Aquest cop l’alcalde Josep Maria Juhé s’ha mostrat convençut que finalment l’eliminació del pas a nivell serà una realitat.

Juhé ha considerat "com a positiu el fet que l’empresa concessionària de les infraestructures ferroviàries es disposi a arreglar una qüestió tan perillosa com és l’accés a peu pel pas a nivell entre la ciutat i la façana marítima"- ha assenyalat.