dijous, 19 de febrer del 2009

La depuradora de l'Alt Maresme podrà reutilitzar la totalitat de l'aigua depurada

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor ha anunciat aquest matí que la depuradora de l’Alt Maresme tindrà tractament terciari del total de l’aigua depurada. Per tant, tota l’aigua que surti de la depuradora es podrà reutilitzar per altres usos, tal i com s’havia reclamat des dels municipis de l’Alt Maresme als quals donarà servei. El projecte que es redacti tindrà un cost de 300.000 euros.

El reaprofitament de les aigües suposarà també la construcció d’una canonada per recarregar els aqüífers de la Tordera. D’altra banda, la construcció de la depuradora permetrà recuperar i regenerar la part mitjana de la riera d’aquesta població. Així s’ha evidenciat durant la visita que ha fet el president de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Malgrat que els treballs de construcció de la depuradora de l’Alt Maresme són a càrrec de la Generalitat, la Diputació col•labora amb diverses actuacions colaterals.
2
Joan Antoni Barón, que ha visitat diverses poblacions de la comarca, ha destacat la feina que es fa a Calella per reaprofitar les aigües del pou del Parc Dalmau.

Precisament l’alcalde de Calella i regidor de Medi Ambient, Josep Maria Juhé, ha destacat que el pou del Parc Dalmau aprofitarà les aigües per a l’estany del pati de l’Ós, per al l’Hort del CEIP La Minerva i per als camions de la brigada que fan la neteja de la ciutat.

Els responsables de Medi Ambient de la Diputació també han visitat Canet on el seu alcalde ha presentat els resultats del sistema porta a porta de recollida selectiva. Finalment a Mataró, Joan Antoni Barón presentarà el pacte d’alcaldes i alcaldesses per l’energia, que es va signar a Brusel.les el 10 de febrer.
En aquest acte també es procedirà a la signatura d’adhesió de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tiana, Cabrils, Cabrera de Mar i Mataró.