dijous, 26 de febrer del 2009

L'Ajuntament aprova les noves zones blaves

El darrer ple de l’Ajuntament de Calella ha aprovat la creació de noves zones blaves per contrarestar la pèrdua d’aparcaments que comporta les obres de la Riera Capaspre i altres zones de la ciutat, com ara el carrer Església. Una proposta que no ha comptat amb el suport del principal partit de l’oposició, CiU.

Concretament el ple va aprovar la creació de noves places de zones blaves al lateral sud del carrer Sant Jaume, entre la riera i el carrer de Mar; al carrer Turisme, entre la plaça Pompeu Fabra i el carrer Gaudí; i al carrer Diputació, entre Montserrat i Gaudí.

D’altra banda, ja han entrat en funcionament les zones blaves entre l’Avinguda del Parc i als carrers Indústria, entre Sant Antoni i Bruguera, i el carrer Bruguera entre Costa i Fornaguera i Cervantes. El regidor de CIU, Albert Torrent, va indicar que Gestvia no es va crear per gestionar les zones blaves sinó per fer aparcaments. En aquest sentit, la federació nacionalista es queixa del fet que l’activitat de l’empresa es basi en agafar zones lliures i transformar-les en places de pagament. Amb tot, Torrent ha expressat però que el seu desacord amb les noves zones blaves no és total.

Per la seva banda, el regidor de Governació, Jaume Palet, ha explicat que s’ha ampliat el nombre de zones blaves aquest any forçats per les obres que es fan a la ciutat i ha negat que Gestvia ho faci amb intencions recaptatòries.

Sigui com sigui, Palet ha explicat que poder crear noves zones d’estacionament és una tasca difícil, sobretot en una ciutat com Calella, i ha fet referència a les complicacions econòmiques que impedeixen tirar endavant un aparcament de dues plantes a la plaça de la zona del mercat.