dimarts, 24 de febrer del 2009

Gairebé 200 treballs opten als Jocs Florals

Els Jocs Florals de Calella compten aquest any 196 treballs presentats. Divendres va acabar el termini per lliurar obres que competeixin a les diferents categories del certamen, i la xifra final es manté entre els barems mitjans de participació, ja que cada any es presenten entre 170 i 200 treballs.

Si ho desglossem per categories veiem que la majoria de treballs presentats estan inclosos als tres premis principals i clàssics. A la Flor Natural s’hi han presentat 51 textos poètics i és la categoria amb més obres. L’Englantina ha atret la participació de 27 poetes i poetesses, i al premi Viola se n’hi han presentat 37.

Aquestes són unes xifres molt similars a edicions anteriors. Pel que fa als premis exclusius dels Jocs Florals de Calella cal dir que al Premi Maria Cardona, on es demanaven poemes dedicats al vent s’ha passat de 23 treballs l’any passat a 37. On hi ha hagut una davallada important d’obres ha estat al Premi Francesc Castells. S’ha passat de 42 a 16. El motiu és que calia que fossin obres que exaltessin el Far de Calella i la seva llum, una temàtica complicada per poetes que no siguin de la zona. El premi Francesc Grau ha registrat 11 treballs, igual que l’any passat. Des de l’entitat amics de la Poesia, organitzadora dels Jocs Florals, Josep Miracle destaca l’alta participació, que voreja el màxim de treballs que sol rebre la mostra

Referent a les categories juvenils cal recordar que n’hi ha 2. El premi Maria Teresa Saula de prosa poètica ha rebut 6 treballs, mentre que l’any passat van ser 5. I el Premi La llopa de poesia juvenil ha rebut 11 treballs. A partir d’ara s’obre el procés de llegir els textos per part del jurat i fer-ne la valoració.

El veredicte es farà públic el dia 22 de març, el primer diumenge de primavera, en la festa dels Jocs Florals de Calella del 2009.