dijous, 26 de febrer del 2009

Calella es compromet a reduir en un 20% les emissions de C02

Sis alcaldes del Maresme s’han compromès a lluitar, des dels seus municipis, contra el canvi climàtic. La setmana passada es va fer la signatura d’adhesió a la iniciativa promoguda per la Unió Europea i que aquí vehicula la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una campanya anomenada “20-20-20” que consisteix en reduir un 20% les emissions de CO2 i, per contra, augmentar un 20% la producció d’energia alternativa amb l’horitzó de l’any 2020.

Aprofitant una jornada de visita oficial del president de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els responsables polítics de Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Tiana, Cabrils i Cabrera van adherir-se al Pacte contra el Canvi Climàtic.
La proposta de la Unió Europea, coneguda popularment com la “20-20-20”, es basa en aconseguir el compromís dels ajuntaments en l’aplicació de mesures de responsabilitat mediambiental.


Un repte que l’alcalde de Calella considera que és “molt important i alhora complex” però que a nivell municipal està força assumit "per tal de demostrar que podem frenar l’escalfament global” -ha indicat.

La Diputació de Barcelona assessorarà als ajuntaments adherits en l’elaboració de Plans d’Energia Locals, en els quals s’establirà les actuacions que cal realitzar per assolir el repte dels tres vints. L'alcalde ha manifestat que ara ja s'han començat a demanar tots els consums elèctrics que hi ha a la ciutat, als grans productors, als hotels, "i tot acabarà conformant un full de ruta per veure allà on es pot estalviar i allà on pot generar energia alternativa". Juhé ha indicat que això ja "ho hem començat d’alguna manera amb la teulada de la piscina municipal on s’han col.locat un sistema de plaques i també estem estudiant la possibilitat que al sostre la Fàbrica Llobet i Guri hi pugui haver algun tipus de central fotovoltaica”.

Actualment, i a tota la demarcació de Barcelona, hi ha 70 municipis adherits al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses contra el Canvi Climàtic. Un 22% del territori ha assumit el compromís, doncs, d’estalviar energia i generar-ne d’alternativa.