dilluns, 2 de febrer del 2009

Amat vol impulsar el Centre d'Estudis Històrics de Calella

L’historiador calellenc Jordi Amat vol que la nostra ciutat disposi d’un Centre d’Estudis destinat a la divulgació i a la investigació de la història local i que, actuï, a més, de defensor del patrimoni. Amat s’ha convertit en el promotor d’aquest projecte que compta amb el suport de la nova direcció del Museu Arxiu Josep Maria Codina.

El Centre d’Estudis Històrics de Calella seria un organisme que vehiculés els articles que puntualment es van publicant, dotant-los d’un segell de qualitat.

Una de les principals tasques del Centre seria l’edició d’una publicació anual que recollís articles i escrits que aficionats o professionals de la història fessin a títol individual. Amat, que té prou madurada aquesta idea, ha avançat que en la revista, que podria ser anual i anomenada "Recerca", "es buidaria una mica els articles d’història de Calella, de totes les èpoques, però també de la flora i fauna de la zona"-ha assenyalat l'historiador.

Amat pensa també en organitzar cicles de conferències i xerrades, una programació anual que podria incloure també rutes guiades, per exemple, per la Calella noucentista o per descobrir-ne els refugis. Varietat de propostes amb l’únic rerefons de donar a conèixer a la població o als escolars quina ha estat la història de la ciutat. Per això, el promotor també s’ha posat en contacte amb el regidor d’Educació i Ciència.

Són accions, aquestes últimes, que s’aniran concretant un cop s’hagin redactat i aprovat els estatuts del centre, se n’hagi creat l’equip directiu i, sobretot, hi hagi gent interessada en tirar-ho endavant.

La idea és oberta a tota la població que hi vulgui participar. L’adreça de correu de contacte és chdecalella@hotmail.com. L’objectiu d’Amat és que abans de l’estiu s’hagi tancat el procés de constitució del Centre d’Estudis Històrics de Calella per començar a treballar ja en la seva primera publicació, que sortiria al carrer ja al mes de desembre de 2009.

Paral.lelament a això, s’han iniciat contactes amb l’Insitut Ramon Muntanter, un organisme vinculat a la Generalitat que agrupa tots els centres d’estudis de parla catalana.