dimecres, 18 de febrer del 2009

L'Ajuntament aprova una moció de suport pel dret a l'autodeterminació

El ple de l’ajuntament de Calella celebrat el passat dijous va aprovar una moció presentada pels grups municipals d’ERC i Convergència i Unió en què es dóna suport a la campanya engegada a nivell dels Països Catalans per internacionalitzar el dret de decidir a tenir un estat propi català.

En un primer moment la moció l’havia presentat ERC però a la comissió informativa els regidors de CiU van decidir afegir-se a la proposta mentre que el grup municipal del PSC es va abstenir a la votació.

De fet, el text d’aquesta moció l’ha fet la plataforma ciutadana sorgida a través d’internet i mobilitzada a l’adreça "www.deumil.cat". Es demana, principalment, que el dret a l’autodeterminació de la nació catalana sigui present a l’agenda política internacional i que Catalunya pugui decidir ser un estat propi dins la Unió Europea; una demanda que es farà evident dissabte 7 de març a Brussel•les. Els ciutadans estan cridats a una concentració sota el títol “Deu mil a Brussel•les per l’autodeterminació de la nació catalana”. Alguns dels membres de l’executiva local d’ERC a Calella seran presents a aquesta trobada a Brussel•les, mentre que dirigents locals de CIU a hores d'ara també estudien assistir-hi.