divendres, 27 de febrer del 2009

Els partits polítics parlen sobre prioritats en turisme

La part troncal de l’audiència pública va servir als representants de tres de les quatre forces polítiques municipals, CIU, PSC i ERC, explicar als assistents quines són les prioritats en matèria turística. També van respondre a les preguntes que va fer el públic assistent.

Per al grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya el principal repte al que s’enfronta Calella en matèria turística és assolir, justament, el consens social. Un aspecte bàsic que, segons el regidor Jaume Palet, garantirà el futur d’un sector econòmic cabdal per la ciutat que, a nivell privat, ha demostrat la seva voluntat de persistència modernitzant les seves instal.lacions. Per a Palet, els ciutadans han de donar suport a l’activitat turística per garantir la sostenibilitat econòmica i social.

L’altre partit del govern, el PSC, considera que les accions que s’estan duent a terme, i que es concreten en la redacció del Pacte Local pel Turisme i el Pla d’Accions Turístiques permetran tenir un “vestit a mida que garantirà l’èxit del projecte”. Aquest va ser el símil utilitzat per la regidora Loida Serrano, que és la titular de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calella. Va insistir en què ens troben en un punt clau i innovador en què es treballarà de manera conjunta ciutadania i sector públic i privat. Respecte la participació i el grau d’implicació de l’empresariat turístic, Serrano va assegurar que l’ATC està assumint i assumirà la seva part de responsabilitat.

La regidora de CiU, Montserrat Candini, també va fer un reconeixement públic a l’esforç i el compromís econòmic del sector, i especialment als empresaris que han tirat endavant un centre esportiu i de salut de referència que ha comportat una inversió aproximada de 15 milions d’euros. En aquest procés de reivenció del model turístic, Candini va exigir un finançament públic adequat per a ciutats com Calella. També va demanar als responsables polítics municipals i, per extensió comarcals, que no desaproftin més oportunitats. En aquest sentit va posar d’exemple el poc finançament aconseguit per a subvencionar la Challenge Costa de Barcelona-Maresme en comparació amb d’altres cites esportives que també se celebraran aquest any de crisi econòmica.

L'acte va ser retransmès íntegrament per Ràdio Calella i acte seguit va tenir lloc una nova edició de "La Banqueta" de Salvador Itchart.