dimarts, 3 de febrer del 2009

La Riera Capaspre al Fòrum Obert

El projecte d’urbanització superficial de la Riera Capaspre va centrar bona part del debat de divendres entre els representants polítics municipals al Fòrum Obert de Ràdio Calella.

Els regidors del govern i l'oposició van discrepar al voltant de la manera com s’ha escollit el disseny de la Riera. L’oposició va acusar l’executiu afirmant que no se’ls havia escoltat ni tingut en compte a l'hora de decidir si es feia una rambla o un boulevard.

El regidor d’Urbanisme, Josep Torres, del PSC, va rebatre aquestes acusacions del regidor de CIU, Albert Torrent, explicant que es va fer un consell de Participació. Tot i això Torres va reconèixer que "va ser un consell curt a causa dels terminis a què estava sotmès el projecte".

Pel que fa al disseny, Jaume Palet va explicar que un boulevard és més càlid i pròxim pel comerç i tambe més fàcil de creuar.

Referent a aquest punt, el regidor del PP Josep Maria Vila va dir que el seu grup comparteix la idea de fer un boulevard, però que veuen “un nyap” el fet que el calaix del mig sigui gairebé dos pams més alt que les voreres.

El debat va acabar amb una picabaralla dialèctica entre Josep Maria Vila del PP i Jaume Palet d’ERC, que va provocar que Vila marxés abans d’hora dels estudis de l’emissora. El popular no va admetre que Palet digués que "els arguments de Vila eren patètics" després que el popular utilitzés expressions com un disseny d’urbanització que sembla "del ram de l’enciam” i que "per trobar aparcament a Calella s'havia de fer una ruta turística".