divendres, 27 de febrer del 2009

L'Ajuntament demana durant l'audiència pública participació ciutadana

L’Ajuntament de Calella va aprofitar l’audiència pública celebrada ahir per demanar la participació dels calellencs en l’elaboració del Pacte Local pel Turisme. Aquest document ha de ser el reflex del consens social al que s’ha d’arribar en la definició del model turístic de la ciutat. Hi han participat, des de l’inici del procés, tant l’Ajuntament de Calella com també l’empresariat turístic representat per l’Associació Turística de Calella.

S’han habilitat diverses vies per canalitzar la participació ciutadana en el procés de redacció del Pacte Local del Turisme. Els calellencs hi poden fer suggeriments o aportacions virtualment, a través del projecte “Consensus”.

Ahir mateix també es va repartir entre el públic un qüestionari que, un cop respost, permet inscriure’s a un taller ciutadà sobre el futur turístic de Calella. El qüestionari també es reparteix a l’edifici de l’Ajuntament, la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça i el punt d’informació turística de la plaça de la Renfe. S’hi pregunta per exemple: "què caldria evitar per beneficiar-nos del turisme a Calella?, Quines apostes de futur faríem? O quins sectors, a escollir d’un llistat, caldria millorar per afavorir el turisme?".

Entre totes les persones que retornin el qüestionari s’escollirà una mostra representativa de la població de Calella que podrà participar directament en l’elaboració del Pacte Local pel Turisme. Per això, es demanen, primerament, les dades personals i un telèfon de contacte. El taller es desenvoluparà entre els dies 20 i 21 de març, divendres i dissabte, a la Fàbrica Llobet-Guri.

El Pacte Local pel Turisme és un dels dos documents base que han de permetre a Calella agafar el camí del seu futur com a destinació madura. L’elabora la Fundació Desenvolupament Comunitari, i un dels responsables va assistir ahir a l’audiència pública celebrada a l’Esplai de la Caixa per donar més detalls del procés engegat. També hi va ser present el conseller delegat d’ALS, l’empresa que s’encarrega del redactat del Pla d’Accions Turístiques; a partir de les quals s’han de determinar les actuacions que caldrà desenvolupar a nivell municipal per millorar la competitivitat de la destinació.