dijous, 5 de febrer del 2009

El Consorci Tele Digital Maresme Nord ja compta amb 8 Ajuntaments i el Consell Comarcal


4 Ajuntaments més s’han sumat al “Consorci Tele Digital Maresme Nord”. Són els consistoris de Pineda de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Sant Cebrià de Vallalta. Aquests 4 municipis s’afegeixen als Ajuntaments de Calella, Arenys de Munt, Tordera i Canet de Mar, a més del Consell Comarcal, que fins ara integraven l'ens que impulsa la TDT a l'Alt Maresme.

Davant d’aquestes 4 noves incorporacions al Consorci Tele Digital Maresme Nord, el seu president, Josep Maria Juhé, ha dit que ahir va ser "un gran dia, que arribava després de l’acord entre els 2 consorcis signat el juny de l’any passat". També ha indicat que és una oportunitat per créixer en les noves tecnologies.

En el ple del Consorci d’ahir també es va aprovar el pressupost d’aquest any, la subscripció d’un contracte-programa amb Ràdio Calella Televisió, que des de l’octubre ja s’encarrega de produir els continguts de Maresme Digital a l’Alt Maresme arran de la desaparició de Calella Televisió, amb l’extensió de la TDT a la comarca. El pressupost total puja a 187.421 euros. D’aquests diners 87.000 es destinen al contracte-programa amb l’empresa Ràdio Calella Televisió, 57.000 a l’encomana de gestió al Consorci Digital Mataró-Maresme, 10.000 al conveni amb Localret per estudis de senyal i 13.000 a despeses de transport de senyal; una despesa que ha baixat dels 60.000 inicials.

Pel que fa a la resta de poblacions que encara no pertanyen a cap dels dos consorcis, Premià de Mar i Vilassar de Mar estan en negociacions al Baix Maresme, igual que Arenys de Mar ho està al Nord. A Malgrat de Mar només falta l’aprovació de l’adhesió al Consorci que es porta al ple de març. Sant Iscle de Vallalta ha mostrat també la voluntat d’incorporar-se. Només faltaria la implicació de Sant Pol de Mar.