divendres, 20 de febrer del 2009

Josep Maria Minguella presenta el seu llibre a Calella

“Quasi tota la veritat”. Això és el que promet explicar-nos l’agent de jugadors i excandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Minguella en el seu llibre, on recull les anèctodes i experiències que ha anat acumulant durant més de 40 anys que porta dedicats al futbol i al Barça.

Minguella serà aquest vespre a la llibreria La Llopa per a presentar-lo als calellencs. El mateix dia en què es parlarà de l’obra “De Hans Gamper per a Joan Gamper: una biografia emocional”, escrita per la néta del fundador del Futbol Club Barcelona.

Doble presentació de llibres organitzada per la Penya Solera Barcelonista de Calella. El primer d’ells, obra d’un home polifacètic: és comentarista televisiu, exagent de jugadors de futbol i fins i tot va presentar-se a les eleccions del Futbol Club Barcelona. Ara Josep Maria Minguella s’estrena com a autor d’un llibre en el qual ha volgut recopilar les seves memòries vinculades al món del futbol i especialment al Barça. Per exemple, com es va tancar el fitxatge de Messi, què hi ha darrera el cas Di Stefano o un capítol amb reflexions crítiques sobre les intrigues econòmiques i la gestió d’alguns òrgans federatius com la FIFA o la UEFA.

Els assistents podran aprofitar la presentació del llibre i l’assistència de Minguella per intentar arrencar tot allò que no ha escrit al llibre; tenint en compte que li ha posat per títol “Gairebé tota la veritat”.

La Penya Solera ha volgut aprofitar aquest acte per apropar-nos una altre biografia, molt més íntima, la que ha escrit Emma Gamper sobre el seu avi, el fundador del Futbol Club Barcelona. “De Hans Gamper a Joan Gamper” ens descobreix les peripècies d’un jove suís, molt aficionat a l’esport, que va arribar a Barcelona quan tenia 20 anys. No vindrà a Calella l’autora d’aquesta biografia, però sí l’historiador i exdirectiu del Barça, Jaume Sobrequés.