divendres, 6 de febrer del 2009

L'Encenall, un centre d'integració social

Les persones que es troben en risc d’exclusió social tenen a Calella un espai on es fomenta la integració i es dóna suport anímic i emocional. És el Taller l’Encenall, un centre al acudeixen actualment prop d’una vintena de persones i on troben, a més de companyia i assessorament professional, aficions i una feina a la qual dedicar part dels dies de la setmana.

L’Encenall és el projecte central de la tasca que està duent a terme a Calella l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital Sant Jaume. Una entitat sense ànim de lucre que obre aquest espai a persones de tot l’Alt Maresme.


En una aula de la Fàbrica Llobet i Guri, prop d’una vintena de persones dediquen part del seu temps a la restauració de mobles, la principal activitat d’aquest centre que treballa per la integració social i que ofereix suport personal a gent que pateix problemàtiques a nivell psiquiàtric o de drogodependències. A més, a l’Encenall se’ls ofereix una mica de formació, a través de les classes de català que es fan dos cops per setmana; i també moments per a la relaxació.

Hi va gent de totes les edats, des de nois de 25 anys fins a persones que han entrat a la seixantena. De fet, tota la gent arriba derivada de l’àrea de drogodependències de l’Hospital, dels Serveis Socials i de les residències de la comarca ja que no hi ha altres centres públics que prestin aquest servei al Maresme.