dimarts, 24 de febrer del 2009

Avui hi ha Consell Municipal d'Esports

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Calella es reunirà aquest vespre amb els responsables de les entitats esportives locals per informar, de forma oficial, sobre la situació pressupostària de l’àrea.

Ho farà en el marc del Consell Municipal d’Esports; una trobada en què s’aclarirà de quina manera pot afectar, aquesta retallada econòmica, al suport que sempre dóna l’Ajuntament per a les activitats o competicions que organitzen els clubs.


Un cop aprovat el pressupost municipal del 2009, i amb els números sobre la taula, la Regidoria d’Esports vol que les entitats prenguin consciència de les dificultats amb què es troba l’Ajuntament a l’hora de donar-los-hi suport econòmic. De fet, Esports compta, aquest any, amb una partida de 30.000 euros per a activitats de base -6.000 menys que al 2008-. A més, ha reduït en un 50% les subvencions que concedeix per a trofeus i activitats extraordinàries. Dels 4.000 euros de què es disposava l’any passat, s’ha passat als 2.000 actuals. A banda d’això, el regidor Jaume Puig vol aprofitar la celebració del Consell Municipal d’Esports d’avui per demanar a les entitats que racionalitzin despeses.

Puig ha dit que la retallada pressupostària es deu al descens d’ingressos globals previstos per aquest any. En cap cas, ha aclarit, s’han reservat partides per a la "Challenge Costa de Barcelona-Maresme". La triatló estarà finançada per les administracions supramunicipals.

En el Consell Municipal d’Esports d’aquest vespre, la regidoria plantejarà a les entitats que assumeixin part de la feina que fins l’any passat feia el casal d’estiu municipal, en cas que no es pugui acabar oferint aquest servei. Puig ha demanat a "aquelles entitats que utilitzen espais municipals, que si els arriben nanos de Serveis Socials o d’altres indrets que volen fer esport o diferents activitats d’estiu que els ajuntin amb els altres grups que estan pagant sense cost per ells ni per l’Ajuntament”. En aquesta qüestió, la primera opció de la regidoria seria externalitzar el servei. Això permetria ofertar un preu més baix que la privada amb cost zero per a l’Ajuntament.