dimecres, 11 de febrer del 2009

Un Consorci de Salut i el projecte d'urbanització de la riera Capaspre demà al ple, retransmès pel 107.9 FM

L’Ajuntament de Calella celebra demà a la tarda una nova sessió plenària. És l’ordinària corresponent al mes de febrer i té 14 punts en l’ordre del dia.

Els principals punts que es porten a debat al ple de febrer fan referència a l’àrea de territori, serveis públics i medi ambient. El Govern municipal té previst aprovar la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut Alt Maresme-Selva Marítima. En altres paraules, el que es pretén és fer un ajustament de les demarcacions territorials de salut als àmbits reals de gestió. La mesura pretén, segons ha explicat l’alcalde i regidor de Salut, la creació d’una zona territorial de gestió denominada "Alt Maresme-Selva Marítima". D’aquesta manera s’adapta més a la realitat, ja que actualment la Corporació de Salut del Maresme i la Selva gestiona els hospitals comarcals de Blanes i Calella i diversos Centres d’Assistència Primària. Els canvis "però són interns i no implicaran modificacions de cara a l’atenció als pacients" -ha indicat l'alcalde Josep Maria Juhé.

El ple de demà també té previst aprovar una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per tal de vincular al SUD 5 una àrea de Sòl Urbanitzable No Delimitat, anomenat SUND, amb 40 mil metres quadrats per a la construcció del nou hospital.

El ple també té previst aprovar el projecte d’urbanització de la riera Capaspre que es finançarà amb l’ajuda dels Fons Estatal d’Inversió Local.

La sessió també inclou una moció d’ERC per a la internacionalització del dret de decidir a tenir un estat propi del poble català. Durant la sessió plenària també és previst que prengui possessió del càrrec de regidora per CiU Marta Campeny.

El ple el podran seguir en directe per Ràdio Calella a partir de 2/4 de 7 de la tarda, cosa que farà que es deixin d'emetre "L'Info Vespre", "El Retrovisor" i "La Banqueta".