dimarts, 10 de febrer del 2009

Neteja de rieres i torrents

Les rieres i els torrents de les Serralades de Marina, Litoral i el Montnegre-Corredor es netejaran a través d’un programa de l’Obra Social "La Caixa" i la Diputació de Barcelona. Les dues institucions treballen conjuntament en la restauració d’aquests indrets, i també els boscos de ribera. Durant el 2009 s’iniciaran diversos projectes per millorar espais fluvials, en concret a les valls de Ramió, Olzinelles, Fuirosos i de Pineda.

Mentre durin els treballs es retiraran les deixalles i restes de runa que es trobin i també s’eliminaran les canyes i acàcies, ja sigui de forma manual o mecànica. L’alcalde i regidor de Medi Ambient de Calella, Josep Maria Juhé, ha explicat que l’estat de conservació de les rieres i torrents propers a la ciutat ha millorat d’ençà de la implantació de deixalleries.

Ara es faran treballs forestals per deixar els boscos de ribera en bon estat de conservació, on s’hi plantaran alocs i plantes autòctones i pròpies de les lleres de rieres, torrents i espais fluvials.

Les feines van a càrrec de 8 integrants del Centre Viver de Bell Lloc, una associació que treballa per la integració social de persones amb deficiències. S’hi invertiran 160.000 euros.