divendres, 20 de febrer del 2009

Calella Centre Comercial no s'oposa al projecte de la futura zona comercial, tot i haver mostrat inquietud i malestar per no haver estat informada

L’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial no s’oposa al projecte de futur espai comercial que es farà al costat del futur nou Hospital. Tot i això, sí que han transmès a l’Ajuntament una sensació de malestar al no haver estat informats del projecte. Al ple municipal de febrer s'havia anunciat que al costat del futur equipament sanitari hi haurà un espai comercial que dinamitzarà la zona. Davant d’això l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial ha demanat més informació a l’equip de govern per aclarir els seus dubtes, cosa que va ser possible en una reunió celebrada aquest dimecres a la nit.

Representants de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial es van reunir amb l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé, amb el regidor de Governació i president de Gestvia, Jaume Palet, i també la regidora de Comerç, Carme Campà. La trobada es va fer arran d’una carta presentada pels comerciants on mostraven indignació per no haver rebut cap tipus d’informació al voltant de la construcció d’un nou espai comercial a la ciutat. El president de Calella Centre Comercial, Xavier Nogué, ha indicat que a la reunió, els comerciants van entendre el projecte, i asseguren que no serà tan "dolent per al comerç tradicional" com creien. Tot i això, es mostren dolguts per no haver estat informats.

Una de les pors del sector comercial era que al costat del nou hospital s’hi construís un centre semblant a una àrea com el Mataró Park, però de dimensions més reduïdes. Segons Nogué, queda descartat que es construeixi un espai d’aquell tipus, i ha explicat el compromís de l’Ajuntament per regular els comerços que s’hi instal•laran. Nogué també ha acceptat, segons ha manifestat, les disculpes de l’alcalde de la ciutat per no haver-los informat del preprojecte prèviament al ple. Josep Maria Juhé ha assegurat que els comerciants no han de patir pel futur dels seus negocis, ja que es regularà l’activitat comercial del nou espai, assenyalant que encara no hi ha res decidit i que sols és un esboç de projecte.

Xavier Nogué ha reconegut que han de ser els polítics qui finalment prenguin les decisions i que una entitat com la seva no té potestat per interferir en les resolucions que prengui l’equip de govern. Tot i això, es mostra agraït pel compromís de l’Ajuntament de mantenir-los informats.