dimarts, 17 de febrer del 2009

El Consell Comarcal negocia la gratuïtat de la C-32 pels dies de la Half i la Challenge.

El Consell Comarcal del Maresme vol que l’autopista C-32 sigui gratuïta durant les hores que es disputi la Half i la Challenge Costa de Barcelona-Maresme, almenys per als ciutadans que vulguin desplaçar-se entre els municipis per on transcorrerà la triatló: en concret, la cursa en bicicleta.

Responsables polítics comarcals i municipals han iniciat converses amb la Generalitat i l’empresa concessionària de les autopistes, ACESA, per aconseguir una alternativa gratuïta a la carretera Nacional-2. Així ho ha confirmat l’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, qui ha assenyalat que la prioritat se centra en garantir el dret a desplaçar-se entre Calella a El Masnou i no haver de pagar peatges. Les negociacions se centren ara a determinar amb quina quantitat vol ACESA ser compensada per aixecar barreres i qui assumirà aquest cost.

Aquest tema s’haurà de resoldre a nivell polític, un cop les administracions públiques –Consell Comarcal del Maresme i Generalitat– van garantir a l’empresa organitzadora de la la Half i la Challenge Costa de Barcelona-Maresme que la cursa en bicicleta podria ocupar la carretera Nacional2 els dies 24 de maig i 4 d’octubre, respectivament.