dimecres, 25 de febrer del 2009

L'Hospital aplica noves tècniques d'imatge en cardiologia

La Unitat de Cardiologia de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva ha començat a aplicar des d’aquest mes de febrer dues noves tècniques d’imatge en cardiologia: la ecocardiografia d’estrés i la ecocardiografia transesofàgica.

Segons un comunicat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’ecocardiografia d’estrés és una tècnica d’imatge en ecocardiografia que s’acompanya d’un protocol d’esforç en cinta d’ergometries o d’estrés farmacològic destinat al diagnòstic, estratificació de risc i localització de l’isquemia miocàrdica.

També s’incorpora a la unitat la ecocardiografia transesòfàgica, una tècnica d’imatge basada en el ecocardiograma doppler. Aquesta tècnica permet una valoració molt més acurada de les lesions valvulars, cavitats i aorta toràcica.

Amb aquestes dues noves tècniques, la Corporació amplia els seus mitjans diagnòstics en cardiologia, evitant el desplaçament de pacients a d’altres centres per a la realització aquest tipus de proves, i suposarà una millorà en la qualitat assistencial i en l’atenció als usuaris dels nostres centres.