dilluns, 9 de febrer del 2009

El futur de la galeria del Grup Pa, Vi i Moltó a l'aire

Els propietaris de l’edifici del carrer Jovara 227, a on als baixos hi ha la galeria cultural del grup Pa Vi i Moltó, han decidit fer obres. Això comporta incertesa en el futur immediat de l’entitat, que celebra el seu 40è aniversari sense saber de quin espai disposarà en el proper mig any. Per ara les converses amb l’Ajuntament apunten que se’ls cedirà un local municipal, i també es dibuixa un pacte amb el Museu Arxiu per deixar-hi els objectes guardats a la galeria.

El president del Grup Pa Vi i Moltó de Calella, Jaume Pruna, ha assegurat que l’entitat viu uns dies de neguit al no tenir clar encara si podrà disposar d’un altre espai on reunir-se o fer-hi les activitats de commemoració dels 40 anys. L’àrea de cultura de l’Ajuntament s’ha compromès a deixar-los un espai, però que no seria, segons Pruna, prou gran per traslladar-hi l’exposició de la galeria ni per organitzar-hi mostres. Per tant, Pruna es mostra inquiet al no saber què caldrà fer amb els objectes que s’exposen a la seu.

A més llarg termini, per assegurar el futur de les obres d’art i les peces que hi ha a la galeria, el Grup Pa Vi i Moltó estudia un pacte o conveni amb el Museu Arxiu Josep Maria Codina i Bagué per aconseguir que tot el material del grup passi a ser gestionat pel Museu i romangui a la ciutat com a patrimoni de Calella.