dilluns, 23 de febrer del 2009

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees parla a Ràdio Calella i Maresme Digital Televisió

Esquerra Republicana de Catalunya ha ratificat Oriol Junqueras com a cap de llista dels republicans a les eleccions al Parlament Europeu que s’han de celebrar el pròxim 7 de juny.

L’historiador serà el cap visible de la formació independentista a Brusel.les després que el Consell Nacional l’hagi proclamat dissabte. Hores abans, Junqueras revelava en una entrevista a Ràdio Calella i Maresme Digital que assumeix aquest repte amb molta il.lusió i amb el sentit de responsabilitat que suposa el fet de representar els Països Catalans a Europa.

Junqueras va comparar la situació interna, a nivell de partit, que viu ell dins d’Esquerra amb les "divergències existents en el sí de la federació de Convergència i Unió per la candidatura de Ramon Tremosa". Junqueras va assenyalar que "ERC viu aquestes eleccions, aquesta candidatura, amb un entusiasme intern molt important, amb una unanimitat per part de tots els seus militants".

El cap de llista republicà, que inicia ara una gira pels Països Catalans per fer arribar el seu missatge polític, ha subratllat el grau d’incidència que tenen les decisions que es prenen al Parlament Europeu en la vida quotidiana dels ciutadans. Estableix, per exemple, el marc de relacions laborals, comercials i fins i tot festives.