dimecres, 18 de febrer del 2009

Les activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona a punt

Una jornada de portes obertes, tallers, conferències, cine-fòrums i la lectura d’un manifest conformen els principals actes amb què l’Associació Dones de Calella, amb el suport de l’Ajuntament, celebraran el Dia Internacional de la Dona que es commemora el proper 8 de març. Les activitats es desenvoluparan durant la primera quinzena de març.

Els actes programats per celebrar el Dia Internacional de la Dona començaran diumenge 1 de març amb una jornada de portes obertes de l’Associació Dones de Calella. Una jornada però que es farà a la Plaça de la Constitució i amb la qual aquesta entitat vol donar a conèixer les diverses activitats que realitza al llarg de l’any, segons ha assenyalat Pilar Roger, secretària de Dones de Calella.

Els actes continuaran dijous 5 de març amb un cine-fòrum a la Sala Mozart. Es projectarà la pel•lícula “Caramel”, de Nadine Labaki, on s’aborden les contradiccions de la societat libanesa de la mà de les seves dones.

D’altra banda, entre el 2 i el 12 de març el Casal l’Amistat acollirà una exposició de la Creu Roja sobre les dones i els conflictes bèl•lics. El mateix dia 12 es farà una conferència per analitzar el paper de les dones a les guerres. La biblioteca Can Salvador de la Plaça també s’unirà als actes amb motiu del dia mundial de la dona amb una sessió especial de l’hora del conte dissabte 7 de març. Tindrà per títol “Algú sap la diferència?” i servirà per reflexionar sobre la igualtat de gènere. A més, entre el 2 i el 12 de març hi haurà a la biblioteca una mostra de contes no sexistes. Una de les activitats centrals d’aquesta diada serà dissabte 7 amb la lectura del manifest del Dia Mundial de la Dona. Serà a les 6 de la tarda a la Plaça de l’Església.

Pilar Roger ha explicat a Ràdio Calella que l’associació Dones de Calella passa per un bon moment. Actualment hi ha més de 120 dones que realitzen alguna de les activitats que es promouen des de l’entitat.