dilluns, 23 de febrer del 2009

L'explotació de guinguetes de platja a concurs

L’any passat es va exhaurir el període de concessió d’explotació de les guinguetes de platja i aquest any es treuran novament a concurs. En l’últim ple es va aprovar el plec de clàusules en el que es premia, d’una banda, l'organització de propostes musicals al costat del mar, i de l’altra, la realització de millores a les mateixes guinguetes; com ara la col.locació de sanitaris exteriors, elements decoratius o parasols.

Les propostes que puguin fer els concursants representaran el 50% de la puntuació que determinarà la concessió. L’altra meitat dependrà de l’aposta econòmica. El preu de sortida va dels 19.000 euros als 40.000 euros, en funció de les zones de platja.

Convergència i Unió es va abstenir en la votació al considerar que l’Ajuntament no hauria de passar als empresaris la responsabilitat de millorar les guinguetes sinó que la necessitat real passa per posar instal.lacions noves. Així ho va indicar Albert Torrent.

L’equip de govern considera que cal postposar la renovació de les guinguetes fins que s’hagi redactat el projecte de façana litoral. El regidor de Serveis Públics, Jaume Palet, ha indicat que en aquest document també s’hi reflectirà el model de bar de platja que vol Calella.

Jaume Palet confia en redactar el projecte que definirà la imatge del litoral calellenc al llarg d’aquest mandat, que s’esgota l’any 2011.